Natuur/Recreatie

Werkgroep: Natuur en Recreatie.
Deze werkgroep houdt zich bezig met het onderhoud en ontwikkeling van de natuur, recreatie en toerisme in en om Buggenum.
De volgende onderwerpen hebben de aandacht van onderdeel natuur, recreatie en toerisme:

  • Doorontwikkeling van Mooi Buggenum (het zgn. brook, dat in 2013 is aangepast en opnieuw is ingericht);
  • Het Klauterbrook (het natuurspeelveld met de nodige speeltoestellen e.d.) onderhouden;
  • Vluchtpaden onder de aandacht brengen;
  • Onderhoud van ommetjes en wandelroutes;
  • Realiseren van zitbanken;
  • De Duofiets beheren.

Trekker: Cor Dings
Leden: Frans Drijvers, Marian Sijben, Marian van Buggenum, Jan Lipsen, Ton Metsemakers )Ommetjes), Martijn Schreurs, Marian Sijben, en Heleen Wijers.

 

Voortgang project De Klink

De werkzaamheden op De Klink hebben last van het weer, maar achter de wolken schijnt de zon.
Dit voorjaar zit het weer voor het project van Dorpsraad Buggenum niet mee. De voortdurende regenbuien zorgen ervoor dat de Klink steeds lastiger toegankelijk wordt voor machines. Dit treft vooral de aanleg van de infrastructuur. Ook kunnen de speelheuvels nog niet worden aangelegd. (meer…)

Wandelen in en om het Buggenumse Veld

Kom genieten van het cultuurhistorische landschap en van de dorpen Buggenum, Neer en Nunhem

Datum: Tweede Paasdag, 10 april.
Starttijden: tussen 9:00 en 12:00 uur.
Deelname: gratis, incl. de fraaie wandelgids Buggenumse Veld.

⇒ Onderweg worden leuke verhalen verteld.

Tijdens de wandelroutes kunt u de schoonheid ervaren van het Buggenumse Veld en van zijn omgeving. U loopt afwissende door verschillende landschappen en door de pittoreske dorpjes Buggenum, Neer en Nunhem u kunt kiezen voor routes van verschillende afstanden. .
De langste route van 13,7 km loopt door en om het Buggenumse Veld  en door de drie dorpen.  Deze kan op iedere locatie gestart worden. Daarnaast is in ieder dorp nog de keuze uit een kortere route. (meer…)

Bomen- en struikenplant dag ‘DE KLINK’

Het is zover! Het project ‘DE KLINK’ kan van start. 

Voor maart moeten de bomen en struiken geplant worden zodat ze goed aanslaan. Wij zouden dit klusje graag klaren met behulp van de bewoners van Buggenum, van jong tot oud! 

Dus trommel het hele gezin op, inclusief opa of oma en kom ons helpen.  Groene vingers zijn niet nodig! Een portie enthousiasme natuurlijk wel.

  • Wanneer? Vrijdagmiddag 24 februari om 13.00uur
  • Waar? ‘DE KLINK’ in Buggenum
  • Wie? Inwoners van Buggenum, van jong tot oud! 

Kunnen wij op jullie hulp rekenen? Geef jullie dan op bij Audrey Minten-Krause. Dit mag via een mailtje op: audrey.krause@live.nl.  Voor een drankje en iets lekkers zal dan worden gezorgd! 

Neem zelf je schop mee!

‘Stefans Paedje’ maakt wandelroutes Buggenumse Veld compleet

Eendrachtig werken de dorpen Buggenum, Neer en Nunhem samen aan wandelroutes door en om  het Buggenumse Veld.

Vandaag werd op Nunhems grondgebied de laatste hand gelegd aan ‘Stefans Paedje’. Zo genoemd naar Stephan Bongaerts de eigenaar van de grond die deze gratis beschikbaar stelt. Super bedankt Stefan, doordat je dit mogelijk maakt kunnen mensen nog meer genieten van de mooie omgeving.
Eerder maakte Stefan al ruimte voor het pad en werd een bankje geplaatst. En vandaag stond de laatste actie gepland: de aanplant van 500 verschillende soorten inheemse struiken. Deze gaan het pad verfraaien en leveren een bijdrage aan de biodiversiteit in het Buggenumse Veld.

(meer…)

Stoffering wandelroutes Buggenumse Veld gestart

Op de picknickplek aan de Groene-/Groezeweg in Buggenum zijn de eerste werkzaamheden gestart van project ‘Wandel- en fietsroutes Buggenumse Veld’.
Het ziet er op de picknickplek in Buggenum nu wat vreemd uit met alleen wat paaltjes. Hoe het uiteindelijk gaat worden ziet u op het schetsontwerp.

Eind augustus is niet alleen de plek in Buggenum volledig aangepast maar ook alle andere rustplekken in en om het Buggenumse Veld. (meer…)

Upgrade Buggenumse Veld

Een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van Dorpsraad Buggenum, Heemkundevereniging Neer en Heemkundevereniging Buggenum heeft een ontwikkelkader voor het Buggenumse Veld opgesteld. De werkgroep wenst het gebied aantrekkelijker te maken voor omwonenden, wandelaars, fietsers en ruiters.

Als eerste project worden de wandel-, fiets- en ruiterroutes aangepakt. Aan dit project werkt ook Dorpsraad Nunhem mee. Het projectvoorstel  daarvoor is 29 maart j.l. goedgekeurd door de gemeenteraad van Leudal. (meer…)

Brug bij haventje tijdelijk verwijderd

Nu het watersportseizoen weer ten einde loopt, gaan de boten weer naar de winterstalling.
Dit betekent dat de voetgangersbrug over het koelwaterkanaal bij het haventje van Buggenum van 11 t/m 25 oktober verwijderd wordt.
Ter plekke worden informatieborden geplaatst en veiligheidsmaatregelen getroffen.

Kersenvlieg

De laatste jaren worden veel kersenbomen geteisterd door de kersenvlieg. Ook in Buggenum ondervinden inwoners daar veel last van.

Dorpsraad Buggenum is gevraagd of we krachten kunnen bundelen,  zodat iedereen weer kan genieten van heerlijke kersen. Werkgroep Natuur heeft zich in het onderwerp verdiept en een aantal mogelijkheden gevonden om (meer…)