Stoffering wandelroutes Buggenumse Veld gestart

Op de picknickplek aan de Groene-/Groezeweg in Buggenum zijn de eerste werkzaamheden gestart van project ‘Wandel- en fietsroutes Buggenumse Veld’.
Het ziet er op de picknickplek in Buggenum nu wat vreemd uit met alleen wat paaltjes. Hoe het uiteindelijk gaat worden ziet u op het schetsontwerp.

Eind augustus is niet alleen de plek in Buggenum volledig aangepast maar ook alle andere rustplekken in en om het Buggenumse Veld. In totaal komen er 4 nieuwe landschapspoorten, 22 bankjes en 2 picknickplekken. Allemaal van duurzaam hout en passend in het landschap. Op de poorten en banken komen toponiemen met aansprekende namen als ‘Winkelmäölepaad’, ‘Op den Noothegge’ en ‘Sjoean Nunem’

Het project is een gezamenlijk initiatief van Dorpsraad Buggenum, Heemkundevereniging Oos Naer, Heemkundevereniging Buggenum door de Eeuwen heen, Dorpsraad Nunhem en de Gemeente Leudal.
Het wordt gefinancierd vanuit het Gebiedsfonds dat beschikbaar is gesteld ter  compensatie van de kassenbouw in het Buggenumse Veld.