Oergezellig 10e generatiefeest

De vaart zat er weer in tijdens het 10e generatiefeest zaterdag 28 september.
 
Traditiegetrouw werden de 8-, 18-, en 80+ jarigen in Buggenumse oldtimers thuis opgehaald. Daarna volgde de ene activiteit op de de andere.
 
Na de ontvangst met koffie en vlaai, ontvingen de leerkrachten van de basisschool de gasten in de groepsruimte van de 8-jarigen. Mijnheer Twan Steeghs, legde uit hoe tegenwoordig met een digibord gewerkt wordt. Daarna maakte iedereen, met behulp van een mindmap-methode, een persoonlijk profiel en volgde een speurtocht door de hele school.

Snel door naar de groepsfoto, die fotograaf Jan Wilms maakte, op de trappen voor de school. En weer naar de Roffert, waar Ger Brouns een reportage liet horen die, tijdens het einde van de 2e Wereldoorlog in 1944, door de BBC gemaakt werd. Hij vertelde ook nog een mooi verhaal, waarin een flesje ‘Heinz Ketchup’ van de Vivo, een kip en een Amerikaanse soldaat een centrale rol speelden.
 
Even rust tijdens het eten. De gehaktballetjes in tomatensaus, ragout, salades en fruit vonden gretige aftrek.
 
Maar daarna weer aan de slag. Van jong tot oud, ging aan het vingerhaken. Goed om te zien dat ‘de oudjes’, die wel wat langzamer lopen, hierbij zeker niet voor de jeugd onder doen.
Ook niet bij het daarop volgende potje ‘mens-erger-je niet-‘.
 
Het 10e generatiefeest werd afgesloten met bedankjes aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: de inwoners van Buggenum voor hun financiële bijdrage, de leerkrachten van de basisschool, de hulpjes, de eigenaren van de oldtimers, de bestuurder van de Wensbus, de vrijwilligster van de Roffert die het geheel weer voortreffelijk ondersteunde, de fotograaf, de Dorpsraad die zorgde voor de subsidieaanvraag en de gemeente Leudal die subsidie verstrekte.
Meer foto’s zie de Facebookpagina van Dorpsraad Buggenum.